Milyen a jó könyvelő?

gyurma-05  Ilyen egy jó könyvelő  gyurma-08  Mit tud vállalkozásának nyújtani egy jó könyvelő?

Egy jó könyvelő több módon segíti a cég vezetőjét

Nemcsak könyvel, hanem tanácsot is ad, hogy a vállalkozás elszámoljon minden költséget, amit el lehet, de semmi olyat ne számoljon el, amiért egy ellenőrzés során büntetés járhat.

Naprakészen tartja a vállalkozás nyilvántartásait.

A jó könyvelő időben, nemcsak napokkal a fizetési határidő előtt tájékoztatja a vállalkozás vezetőjét, hogy mik az esedékes adó-, és járulékfizetési kötelezettségei.

Mit jelent Önnek a gyakorlatban egy jó könyvelő?

Mindenek előtt nyugalmat és biztonságot.

Ha a könyvelés jó kezekben van, időben hozzájut minden, cégét érintő pénzügyi jellegű információhoz. Időben tájékoztatást kap minden olyan adózási, járulékfizetési változásról, mely érinti vállalkozását.

Ha bármilyen, könyveléssel, adózással kapcsolatos kérdése van, egy jó könyvelő szinte azonnal válaszol rá.

Nagyon fontos, hogy egy jó könyvelő mindig pontos szerződés alapján dolgozik, melyben pontosan rögzítve vannak a könyvelő és az ügyfél feladatai is. Így mindkét fél pontosan tudja, mit kérhet, és várhat el a másiktól, hogy a könyvelés rendben menjen, zavartalan legyen az együttműködés a könyvelő és megbízója között.

Nagyon fontos, hogy egy jó könyvelő sem képes az általa könyvelt vállalkozás által elkövetett stikliket, szabálytalanságokat eltünteni. Mi több, ez egyetlen könyvelőtől sem várható el. Ahhoz, hogy valaki mérlegképes könyvelő lehessen, erkölcsi bizonyítvány szükséges, ezért egy könyvelőnek vissza kell utasítani, ha megbízója olyan utasítás végrehajtására akarja rávenni, ami törvénytelen.

Forrás: www.vallalkozas-okosan.hu